Алуминиев парапет – удобство и здравина

Алуминиев парапет за терасата или стълбите е отлично решение, защото конструкция е лека и здрава в същото време.

Алуминиев парапет – удобство и здравина

Предимствата на парапета, изработен от алуминий са високото качество и ниската цена. Не ръждясва, устойчив е на корозия и абразия и е лесен за поддържане. Елоксацията подсилва здравината му, а праховото боядисване  и сублимацията позволяват голямо разнообразие в цветово и декоративно решение.

Парапет с вертикален пълнеж

Вертикалният пълнеж е подходящ както за стълби, така и за тераси и прозорци. При него профилите се разполагат перпендикулярно на перваза. Разстоянието между тях обикновено е около 120 мм, като целта е да се избегне риска от промушване на човек. Затова този вид парапети са предпочитани при вътрешните стълби на училища или детски градини. Отделните профили могат да бъдат кръгли или квадратни с различна големина. Сполучливо решение в това отношение са и оплетените въжета от неръждаема стомана. Те гарантират сигурност, създават красота и определят интериорния стил на помещението.

 

Алуминиев парапет с хоризонтален пълнеж

При алуминиевите парапети с хоризонтален пълнеж профилите са разположени успоредно на перваза. Броят им може да варира в зависимост от желанията на клиента. Формите на профилите са кръгли или квадратни, а големината също зависи от предпочитанията и цялостната визия. Тези парапети се използват предимно за вътрешни стълби, веранди или партерни етажи. Те са леки, изчистени и внасят корпоративен имидж на сградата.

 

Комбинацията със стъкло придава лукс на визията

Комбинацията на материали при изработката на парапетите е често срещата. Предпочитана е от клиентите, защото раздвижва визията както на терасите и външните стълби, така и на вътрешните.  Често използвано съчетание при парапетите е от алуминий и стъкло. След закаляването му, стъклото става много здраво. Освен здраво, то е и удобно заради ниската рефлексия на слънчева светлина и шумоизолацията. Стъкленият пълнеж на алуминиевия парапет придава комфорт, лукс и модерно звучене на цялата сграда. Стъклото позволява разнообразие от цветове и орнаменти, които позволява, а матираното стъкло дава акцент на цялата фасада и допринася за стилното звучене на цялата сграда.

Изборът на парапет от алуминий е отлично решение както за големи бизнес или обществени сгради или жилищни кооперации, така и за едно фамилни къщи. Свържете се с нас и ние ще Ви предложим най-доброто за Вас!