Бондингът и ползите му за усмивката

Какво представлява бондингът?

Какво да направите, ако по природа не сте надарени с красиви, снежнобели зъби? Няма нужда да се отчайвате, защото съвременната стоматология предлага всякакви методи за решаване на този проблем – различни видове избелване на зъбите. Бондингът ще Ви помогне да промените цвета на зъбния емайл, да го направите по-светъл, по-свеж и по-привлекателен и ще можете да зарадвате себе си и своите близки с невероятна усмивка. Изборът на метод за избелване трябва да се подхожда отговорно, тъй като всички методи са различни един от друг и могат да дадат напълно различни резултати.

Ако се интересувате от съвременните методи за избелване на зъбите, тази статия ще ви бъде интересна. Тук ще разгледаме различните свързващи агенти, описание на избелващите процедури, техните предимства и недостатъци. Тук ще намерите отговори на въпроси и най-доброто решение.

Какви са ползите бондинга или от избелването на зъбите?

  • Красивата усмивка е в основата на външната привлекателност и вътрешния комфорт.
  • Бондингът променя много зъбите:
  • Усмивката ви става по-ярка и привлекателна за околните.
  • Изглеждате по-млади, защото с напредването на възрастта зъбите ви губят естествения си цвят и стават по-тъмни и матови.
  • Чувствате се уверени в себе си.

Процедурата протича по следния начин:

Повърхността на зъбите се почиства от плака и зъбен камък, за да се получи равномерен цвят.

В устата на пациента се поставя ретрактор, който помага за изолирането на устните, бузите и лигавиците от избелващия агент.

На ръба на венеца се нанася течен кофердам (полимер, който се втвърдява под въздействието на специална лампа). На пациента се поставят очила, за да предпазят очите си.

Зъболекарят нанася специален гел върху емайла.

Под активното действие на лазера съставът се активира. Молекулите на кислорода проникват в дълбоките слоеве на зъбния емайл, премахват пигментацията, която се натрупва там. Всеки зъб ще отнеме около 1-2 минути за обработка.

В края на процедурата лекарят ще третира зъбите със състав с калций и флуорид. Това ще помогне за укрепване на емайла.