Всичко за това как е редно да се мият улиците

Поне два пъти на ден е редно да се мият улиците на един голям град.

Как е редно да се мият улиците

Според регламентите, уличната и пътната мрежа на един мегаполис се мият поне два пъти на ден. Почистването на пътното платно се извършва на два етапа. Първо, колона от оборудване за поливане измива всички битови отпадъци, листа и мръсотия в зоната на тавата с поток вода. Tова е името на пътното пространство по бордюра.

Между другото, налягането на водата, с помощта на която се почиства пътната повърхност, е около 20 атмосфери. A ширината на обработваната лента е 3,5 метра. След колоната на поливащото оборудване се намират вакуумни машини, които използват прахосмукачки за почистване на зоната на тавата, събиране на боклук. Тротоарите се мият и почистват с помощта на оборудване за почистване на тротоари.

Улиците се измиват с вода, специалните резервоари за пръскачки могат да побират до 10 000 литра, а резервоарите за оборудване за павета да побират до 1000 литра.

За да поддържат града чист, комуналните услуги не само измиват пътища и тротоари, но и пътни знаци, навигационни знаци, метални прегради и шумозащитни екрани, почистват кофите за боклук на спирките на градския транспорт и събират боклука от тротоарите и крайпътните пътища. На места, недостъпни за преминаване на събирателната техника, сложни екипи работят ръчно.

По-лесно е да се измие мръсотията под дъжда

Много жители на Москва се интересуват от въпроса, защо пръскачките мият улиците под дъжда? Факт е, че по време на дъжд се получава по-интензивно замърсяване на пътната настилка – мръсотия от автомобили и колела на автомобили изтича на пътя, почва от тревни площи попада на пътя и др.

Ако тези замърсители не се измият и отстранят, те ще се превърнат в прах, когато изсъхнат. Който се „втрива“ в пътната настилка, а в бъдеще е доста трудно да се измие. По този начин, в дъжда, поради постоянната влага, се повишава и качеството на метене и измиване на пътното платно от мръсотия. С други думи, при измиване на пътища в дъжд работи същият принцип, както например при измиване. Предварителното накисване ви позволява да се справите дори с най-тежката мръсотия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *