Изберете Вашата силова лежанка за тренировки

Силова лежанка за тренировки – как да изберем …

Силовата лежанка с държaчи е най-популярният вид фитнес оборудване в салона

Но колко често възникват ситуации, когато човек е просто много зает и не може да стигне до фитнес залата. Работа, семейство, дом, лошо време – много задачи, натовареност, ангажименти, всичко това не е причина да отказвате тренировките. В крайна сметка няма нищо по-лесно от това да обърнете внимание на собственото си тяло и здраве. Ако имате стена за захранване със стелажи точно в стените на апартамента. Как да изберем перфектния вариант за дома, който влияе върху ефективността на тренировка върху такъв снаряд, както и какви видове и характеристики съществуват, тази статия ще разкаже.

Силова лежанка с дръжки за дома

Във всеки фитнес или бодибилдинг фитнес, най-популярните са тренировъчни машини с акцент върху работата със собственото тегло и тежести. В същото време тренировъчната лежанка е най-популярната опция. Популярността на лежанките се определя, на първо място, от ефективността, тъй като такива уреди Ви позволяват да изпълнявате основни упражнения за всички мускулни групи, което означава, че могат да донесат най-бързите и качествени резултати.

Във фитнес залите лежанките обикновено са представени в монолитен дизайн. Най-приемливият и често закупен вариант за домашна употреба може да се нарече и комбиниран симулатор – силова лежанка с дръжки. Опциите варират значително в цената и трябва да ги изберете според вашите собствени нужди. Така, че можем да различим следните видове:

Такава силова пейка със стелажи, като правило, е възможно най-компактна, има малко тегло и може да бъде разглобена подвижна. Има опции за сгъване. В същото време такива силови пейки имат всичко необходимо за първоначално обучение в дома: удар на пеперуда, училищно бюро на Скот, сглобки на крака. Тези допълнителни снаряди ще ви позволят да проведете пълен набор от силови тренировки, без да напускате дома си. С пълна увереност можем да кажем, че ако сте спортист, който току-що започва кариерата си в културизма, тогава тази опция на силова скамейка ще бъде повече от достатъчна за вас дълго време. Разбира се, има някои недостатъци на такива бюджетни опции за дома: максималното натоварване е сериозно ограничено и ширината между стелажите не е най-удобната за пресата с висока пейка.