Изпомпване и почиства септичната яма в крайградска зона?

Нито един собственик на жилище не може да се измъкне да почиства септичната яма. Говорим за такова не особено приятно събитие, като изпомпване на септични ями и ями. Ще разберем колко често това си струва да се прави и кога е препоръчително да се изпомпва съдържанието на резервоарите на септични ями и изворни ями.

На каква помощ можем да разчитаме, когато се обадим на канализационната машина?

Как се случва това? Коя помпа се използва за изпомпване на септичната яма? И колко често си струва да се изпомпват резервоарите на септични ями и изгребни ями? И какво е изпълнено с бездействие – това е всичко в тази статия.

Когато се инсталира септична яма вместо ями, животът, както се казва, се установява. Освобождаването от неприятната миризма и натоварващите задължения за отстраняване на канализацията прави живота извън града особено удобен. Septic е най-удобното решение, основаващо се на естествения метод за пречистване на отпадни води. Все пак е необходимо да се изпомпва съдържанието на тази инсталация, въпреки че не е необходимо да се прави толкова често, колкото при обслужването на изгребните ями.

Фактът, че не виждаме септиците, има специфичен обем. Онези отпадъчни води, които постъпват над този обем, не се пречистват. Накратко, процесът е следният: на първо място отпадъчните води се подлагат на механично пречистване, а след това на биологично.

Изпомпване и почиства септичната яма

Първо, възниква утаяване, при което големи примеси се утаяват на дъното, образувайки утайка, а пречистената вода се влива в следващите камери на шахтата, където се извършва следващият етап на биологично третиране и избистряне. Основно пречистената вода се подава през тръби до филтрационни полета или филтърни кладенци, които са предназначени за последваща обработка и безпрепятствено проникване на вода в почвата.

Неорганичните съединения под формата на утайка – резултат от жизнената активност на бактериите – са склонни да се натрупват. Следователно, за да може да се почиства  септичната яма, ще е необходимо да се извика канализационна машина с помпа и контейнер за отстраняване на отпадъците.

Съвет!

Експертите смятат, че септичните ями трябва да се изпомпват поне веднъж годишно. Това се дължи на факта, че с течение на времето натрупаният в утайката слой утайка се променя, превръщайки се например за три години в тежка, твърда глина.

Ние сме Фирма „Евроканал“ е на Вашите услуги. , гр. София, жк. Враждебна, ул.46-та №2А. Телефони: 0877 77 63 77; 0888404765.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *