Как да почистите канализацията в апартамента си със собствените си ръце?

Канализацията в апартамента е запушена, мивката или водата не се оттича достатъчно бързо от ваната? Или може би канализационната вода се е върнала при вас? Какво да правим в такива случаи, сега ще разгледаме. Направи си сам почистване на канализацията в апартамента е темата на тази статия. Реши въпроса със запушените канали.

Вие решавате да измиете чиниите, но водата е в мивката. Първо отидете в банята и отворете крана там. Ако проблемът е само в кухнята, тогава ние ще го решим с Вас.

Как да почистите канализацията в апартамента си със собствените си ръце?

Първата причина е сифонът

Незабавно развийте сифона и го почистете. Най-често това пречи на работата ни по миене на съдове. Една от целите му е да предпази канализационната система от попадане на големи обекти там. Между другото, най-надеждната е канализационна система без гнезда (можете да се запознаете с нея на уебсайта www.inrusstrade.ru).

Почистваме картера

И така, поставяме легенчето, за да не капе на дъното на нощното шкафче „мивка“. Развиваме гайката на картера (под формата на „шапка“), след което можем да видим големи, дълги остатъци от храна в отворения сифон: юфка, почистване на зеленчуци и др. Изваждаме ги. Измиваме гайката на картера и го поставяме на място. Това обикновено е достатъчно.

Премахване на сифона

Ако гайката- „капачка“ не може да се развие или положените усилия не доведат до положителен резултат, тогава премахваме целия сифон. За да направите това, развийте две гайки: едната – отгоре, за закрепване към мивката, втората – отстрани, от която тръбата отива към канализацията.

Правим го, за да:

  1. Първо, премахваме тръбата, задържайки сифона;
  2. След това премахваме устройството.

Почукайте сифона на басейна, избивайки отломките от дупките. Налейте вода вътре, слейте я и измийте отломките отново. Нека направим това няколко пъти.

Не бързаме да поставим сифона на място. Изваждаме тръбата, която трябва да бъде прикрепена към нея, и я изплакваме с поток гореща вода. Виждаме мръсни, мазни люспи, които излитат при изплакване.

Предотвратяване. Слоевете мазнини и храна намаляват площта на потока на тръбите. Ето защо трябва периодично да правите профилактика на битовите отпадъчни води: изливайте го с струя гореща вода.