електронна винетка

Защо да предпочетем електронна винетка?

Защо да предпочетем електронна винетка?

По-лесно плащане за компаниите и собствениците на автопаркове

Администрирате ли корпоративен автопарк или притежавате няколко превозни средства? Всичко, което трябва да направите, е да попълните необходимите данни. След това можете лесно да коригирате данните и да платите електронна винетка за всяко едно превозно средство с едно плащане.

Удобна покупка

При всяка покупка системата проверява дали няма валидна електронна винетка или превозното средство не е освободено и при необходимост предлага подходяща дата на влизане в сила, така че новата винетка да следва предишната. Разбира се, можете да промените началото на валидност или да отложите покупката за по-късно.

Електронната винетка може да бъде закупена като подарък

Електронна винетка можете да закупите и в електронния магазин, на мястото за продажба или в павилиона за самообслужване за вашите близки като подарък. Във всички случаи ще бъде достатъчно да въведете регистрационния номер и началото на валидност.

Swift проверява с помощта на камери

Полицията на Чешката република и Митническата администрация на Чешката република ще извършват проверки на платените пътни участъци с помощта на камери в своите патрулни автомобили (статични и движещи се) или на контролни порти. Камерите ще сканират регистрационните табели на преминаващите автомобили, което прави цялата система значително по-ефективна. Устройствата незабавно ще проверят базата данни за валидността на електронната винетка или информацията за освобождаването на превозни средства.

Проверете лесно валидността на вашата електронна винетка

Ако не настроите автоматично известие за наближаващото изтичане на електронна винетка или просто искате да проверите оставащата валидност, на уебсайта е наличен прост инструмент. Можете да проверите дали вашата електронна винетка е валидна в момента с едно щракване. Просто въведете държавата на регистрация и регистрационния номер на превозното средство и веднага ще разберете началото и края на периода на валидност.

Изключения за електрически и исторически автомобили

Освобождават се от таксата превозни средства, задвижвани от електричество, водород или в комбинация с друго гориво (емисии на CO2 до 50 g/km), както и стари автомобили със специална регистрационна табела.

 

Монтаж на евтина входна врата

Монтаж на евтина входна врата с термо прекъсване.

Металната врата към улицата винаги има стандартна изолация. Но не може да се справи с тежки студове, които не са необичайни за средната зона и северните райони на Русия. Производителите намериха решение: създадоха врати с многослойна топлоизолационна торта. Той изпълнява същата функция като въздушна възглавница в студено преддверие: изравнява температурната разлика отвътре и отвън.

Надеждността и добрата топлоизолация са две основни изисквания към евтините входни улични врати. Огромното разнообразие от такива продукти само усложнява избора. Някой попада на рекламата, някой е съблазнен от намалени цени или красив външен вид, а някои просто се поддават на убеждаването на хитри продавачи. Но по-често по този начин хората само придобиват проблеми. Ако не можете да решите коя входна врата е по-добре да поставите в частна къща от улицата, ние ви предлагаме основните правила за избор на такива конструкции.

Този материал ще се съсредоточи върху евтините метални и металопластични врати. Използването на дървени врати като входни врати в момента не е препоръчително от гледна точка на пожароустойчивост, здравина и други характеристики. Основните проблеми, които може да очаква собственик на входна врата на улицата, са конденз, образуване на лед, корозия и повреден външен вид. В рамките на този материал ще ви кажем как можете да разрешите всички тези проблеми.

Входни метални евтини врати

Повечето потребители предпочитат металните конструкции на вратите, като ги смятат за по-здрави, по-издръжливи и надеждни. Но дали наистина е така? Какви характеристики ще покажат, че тази или онази врата наистина е изработена с високо качество, ще може да защити къщата и нейните жители от неканени гости и ще продължи дълго време? Как да се отървем от проблема със замръзване на метални врати? Всичко това по ред.

Ние сме Феникс Корект.

  • Шоурумът ни е в : гр. София, ул.“Г.С.Раковски 29″.
  • Телефон за връзка с нас: +359 877 300 789.

Конструкция и монтаж на евтина входна врата

Помислете за това кои входни врати са най-добре инсталирани в частна къща по отношение на надеждността на техния дизайн. Здравината на вратата зависи от два основни фактора – конструктивни характеристики и технология на производство.

куполни къщи

Чистотата на въздуха в куполни къщи

От изключитела важност за чистотата на въздуха

E като всички използвани материали в куполни къщи да имат възможно най-естествен произход, да бъдат свободни от химикали (напр. формалдехид – токсичен и опасен за здравето свързващ елемент).

Конструкцията и голяма част от облицовките на куполните къщи са от дърво, което е причината да обръщаме специално внимание за начина на обработката на дървените повърхности. Импрегнацията на дървения материал е на естествена основа без токсични химикали. Дървени настилки и облицовки  са обработени с натурални масла и вакси.

  • естествени бои с разтворители на растителна основа, в т.ч. ленени масла, растителни пигменти, варни разтвори.
  • Повърхностна защита: Дървото е хигроскопично и е подълготрайно, когато му се позволи да диша. Растителни масла: ленено семе, дървесно масло, зехтин Полиращи пасти: Пчелен восък, Carnauba Шеллакове: Разтворители от растителен произход, терпентин на дървесна основа.

Влагоустойчивите OSB плоскости, които използваме са разработени и се произвеждат изцяло в съответствие с необходимостта от природосъобразен начин на живот, с фокус към екологичните материали. OSB плоскостите са произведени от подбрана дървесина и специални смоли, които отговарят не само на високите стандарти на екологичните сгради, а и са с нулево съдържение на формалдехид: Клас E0 (EN 120)

При хидроизолациите обикновено се използват химически вещества, като едни от най-често използваните хидроизолации на битумна основа са на базата на петролни продукти. Поради тази причина ние не използваме битумни керемиди.

Постигаме високото качество на  външното покритие на куполни къщи с дървени керемиди от сибирска лиственица, елша или канадски кедър.

Топлоизолационните материали, които използваме са без формалдехид в състава си.

Каменна минерална вата е топлоизолационен материал, с минерален произход,  произведен чрез разтопяването на вулканичните скали доломит,  диабаз и базалт, при висока температура. Чрез специална центрофуга получената разтопена „лава” се разделя на влакна. Които с помощта на иновативното свързващо вещество се формират в изолационни плочи.

Стъклена минерална вата принадлежи към групата на минералната вата. Тъй като се формира от частици стъкло и пясък от кварц и варовик. Първичната суровина се топи при високи температура и се получава „лава”. Която с помощта на въртенето на центробежни колела оформя дълги тънки влакна вата.

И в двата случая се използва свързващо вещество ECOSE® Technology. Получено чрез патентован процес на преобразуване на био-вещество на основа на растителна скорбяла. В инертен полимер с използване на биотехнология без добавяне на формалдехиди, феноли, акрили, изкуствени оцветители и пигменти.

съдържание-при-оптимизация-на-сайт

Съдържание при оптимизация на сайт

Работа със съдържание при оптимизация на сайт

Необходимо е редовно да се публикуват уникални материали на сайта – търсачките се наказват за плагиатство. Използвайте събрани и групирани ключови фрази за писане. По отношение на плътността на ключовете се ръководете от средната стойност за сайтове от ТОП-10, за да не попаднете под филтрите на търсачката.

Друг критерий за страхотен материал е ползата за посетителя. Следователно текстовете трябва да бъдат написани или от опитни копирайтъри, или от специалисти от самата компания, които са запознати с темата. Също така е полезно да вземете предвид намерението на потребителите, когато въвеждате заявка. Те могат да се определят по това кои страници са в горната част на резултатите от търсачката. Ако целият връх отговаря на въпроса „как да използвате продукта“, струва си да подготвите инструкции или съвети.

Автоматично генерираните мета тагове трябва да се коригират ръчно, ако не отразяват точно съдържанието на страницата.

Дизайн, адаптивност, използваемост и поведенчески фактори при оптимизиране на сайтове

Дизайнът е разработен въз основа на доказани практики или тестван във фокус групи. Понякога можете да промените дизайна и да изчакате потребителите да свикнат с него.

Направете го отзивчив или създайте отделна мобилна версия. Мобилните потребители вече са мнозинството, а търсачките ценят мнението им по-високо. Уверете се, че контролите са достъпни и могат да бъдат докосвани с пръст без объркване.

Ако всичко е направено правилно, посетителите ще останат и ще подобрят поведенческите фактори: процентът на връщане обратно в търсачката, времето в сайта, броя на прегледаните страници – има положителен ефект върху класирането.

Външна оптимизация

Външната оптимизация включва действия извън сайта. На първо място, това е работа с връзки. Много е желателно връзката маса да изглежда естествена, тоест да не се откроява много сред подобни ресурси.

Страницата, от която отива връзката, трябва органично да се впише в структурата на донорския сайт и да съответства на темата на целевия сайт. Обърнете внимание на котвите: ако връзките използват един и същ ключ, ще има наказание от търсачката. Уверете се, че донорът не е под филтрите.

Още информация за: съдържание при оптимизация на сайт.

Масло от риган

Растителните антиоксиданти забавят процеса на стареене

Ако сте настинали ползвайте масло от риган

Вдишайте парата, за да изчистите синусите си. Сложете етеричното масло (2-3 капки) в прясно преварена вода и, като покриете главата си с кърпа, внимателно вдишайте парата. Методът е подходящ и за лечение на алергичен ринит, назални полипи и кожни обриви.

При запушване на носа смесете 2-3 капки от продукта със зехтин и обилно намажете областта над максиларните синуси.

При възпаление на ухото е забранено да се накапва масло в ухото, но можете да смажете зоната около него.

Силата на антиоксидантите

Друго предимство на маслото от риган е свързано с антиоксидантите, в този случай феноли. Те предпазват тялото ни от атаките на свободните радикали, неутрализират тяхната дейност и възстановяват увредените клетки.

Растителните антиоксиданти забавят процеса на стареене, предпазват от рак, свързани с възрастта зрителни и слухови увреждания, предотвратяват мускулната дегенерация и имат благоприятен ефект върху нервната система.

За алергии

Седативните и противовъзпалителни ефекти на риган облекчават страдащите от алергии. Билковите съставки се борят със свръхчувствителността на организма, неговата реакция към алергени.

Маслото от риган е наистина добър антихистамин. Можете също да използвате масло от амарант за лечение на алергии.

Заменя зъболекаря

Ще помогне при зъбобол и заболявания на венците, тъй като съдържа специално съединение – тимол (често срещана съставка в водите за уста и пастите за зъби), което намалява болката и предотвратява възпалението на тъканите.

Разредете 1:1 със зехтин, нанесете около венците или възпалените зъби.

Козметични свойства

В областта на красотата освен капсули с масло от риган се използват различни СПА процедури. Максималният ефект може да се постигне чрез комбиниране на този продукт с други естествени съставки.

За растежа на косата

Заедно с други масла като маслини, жожоба и чаено дърво, маслото от риган се използва в козметични процедури за растеж и укрепване на косата.

Масажирането на скалпа с изброените компоненти 1-2 пъти на всеки 2 седмици ще помогне за решаване на проблема с прекомерната загуба на коса, облекчаване на пърхота и дерматита.

За пърхот

С чисто масло от риган можете да се отървете от пърхота само за седмица. Обогатете шампоана си с него в размер на няколко капки към супена лъжица перилен препарат.

Лесно е да си направите маска за коса у дома: 1 част масло от риган към 4 части кокосово масло. Нанесете върху скалпа веднага след измиване с шампоан.

За мазоли и брадавици

За мазоли и брадавици съотношението на масла (риган / кокос) трябва да бъде 1: 3. Трябва да нанесете директно върху увредената зона.

В борбата с брадавиците допълнително ще ви помогнат маслата от лавандула и чаено дърво (мелалеука).

 

Глутатионът е

Накратко за глутатиона – 1 част

Накратко за глутатиона е– 1 част

Изненадващо, ние, хората, нямаме специална способност да произвеждаме глутатион. Почти всички живи организми се нуждаят от тази малка молекула – от животни и растения (особено авокадото) до дрожди и някои бактерии – за предотвратяване на увреждане от реактивни кислородни видове.

Дефицитът на глутатион повишава чувствителността към оксидативен стрес. И колкото и да се нуждаем от здравословни нива на оксидативен стрес в някои ситуации, хроничният излишък може да бъде основна причина за много заболявания, включително рак, сърдечни заболявания, Паркинсон и Алцхаймер.

Поради безпрецедентната му роля в организма, предотвратяването на спад в нивата на глутатион е от съществено значение за поддържането на добро здраве. В същото време корекцията на ниските нива може да помогне за преодоляване на различни заболявания.

Координати на клиника Ревив София – гр. София, ул. Хенрих Ибсен №13,South Park Building, срещу Paradise Center. Телефон за записване за преглед и терапия: +359 (0)876 442 445.

Глутатионът е:

  • Отличен антиоксидант
  • Добър детоксикатор
  • Подпомага черния дроб
  • Повишаването на нивата помага за предотвратяване на много хронични заболявания
  • Абсорбцията и бионаличността не са добри, ако не се приемат в специализирани правилни форми.

Ползи за здравето на глутатиона

Ползите от глутатиона са толкова много, че е почти невъзможно да се изброят. Приемането на добавки обаче е само един от начините да повишите нивото си и може да не е най-добрата стратегия. Имайте предвид, че този раздел е за ползите от здравословните нива на глутатион в тялото, а не за ефектите от добавките.

  1. Бори се с оксидативния стрес

Глутатионът намалява реактивните кислородни видове (ROS) и оксидативния стрес в тялото, които иначе биха могли да увредят клетките и ДНК. Това предимство е в основата на всички останали, които ще разгледаме по-подробно по-долу.

Глутатионът, посредством намаляване хронично високите нива на оксидативен стрес е в състояние да намали риска от развитие на таива заболявания като рак, възпаленив, мозъчно увреждане, както и ред други възможни здравни проблеми.

Глутатионът е също толкова важен за регенерацията на други антиоксиданти, от които тялото се нуждае, като витамините С и Е. Това увеличава общата ви антиоксидантна защита, задача, която никога не може да бъде изпълнена само с едно вещество.

Прочете още за глутатиона е.

Почистване на офиси

Как да изберем фирма за професионално почистване?

Пране на мокет с машина

 

Мокетът е кръстоска между традиционен килим и класически линолеум. Това е мек под, който е предназначен да покрие цялата площ на стаята.

Много често този тип подови настилки се използват в офиси, обществени сгради, а също и в жилищни апартаменти. Мокетът се състои от две части: подлежащата основа (може да има един или два слоя) и косъм, който може да е по-къс или по-дълъг.

Мокетът се нуждае от специални и внимателни грижи. Разбира се, всички проблеми с почистването му могат да бъдат прехвърлени на плещите на почистващата компания.

Извикването на професионални чистачи със специално оборудване в къщи ще означава супер почистване на Вашия мокет.

За контакт с нас: Ние сме Фирма Brilliant cleaning. Телефон: +359 885 787 821. Email: info@brilliant-cleaning.bg. Услуги, които предлагаме почистване на офиси, апартаменти  и други.

Как да почистите мокета сами и у дома?

На първо място, трябва да кажа, че да се мие мокет е невъзможно. Всъщност, за тази цел мокетеното покритие трябва да бъде откъснато от пода, като преди това е необходимо да освободите стаята от всички неща и мебели. Очевидно е, че никой не прави това.

Съществуват няколко начина за почистване на мокети.

Изборът на една или друга опция зависи от вида и състава на конкретния продукт. В тази статия ще разгледаме всички тези методи.

 

Влажно почистване на мокета с машини

В този случай се използва прахосмукачка за пране на мокети. Вярно е, че не всички видове мокети понасят добре мокрото почистване с шампоан. Този метод на почистване не е подходящ за подове с дълъг косъм, както и за мокети, изработени от вълна или юта. Това е така, защото дългият косъм и вълната перфектно задържат влагата, където видовете опасни гъбички и мухъл се развиват много бързо.

Мокрото почистване на мокети  е идеално за подове с къси, плътни влакна и косъм. Препоръчва се да се провежда веднъж месечно. Не е нужно да го почиствате по -често, в противен случай ще измиете защитното съединение от повърхността на мокета и то бързо ще започне да губи цвета си.

Един път месечно влажно почистване на мокета с машина е напълно достатъчно, за да  бъде той поддържан в добро състояние.

професионални прахосмукачки

Допълнения и приставки за професионални прахосмукачки

Професионална прахосмукачка Numatic Henry

Удобна система за премахване на контейнера за прах, за да се сведе до минимум контактът с прах, както и миещ се въздушен филтър. Все още трябва да се смени след година интензивна употреба, но възможността за изплакване отлага този момент при професионални прахосмукачки.

Меки гумирани колела и броня за защита на пода и мебелите. Спестява нервите и мебелите ви при почистване.

Възможност за вертикално паркиране на кутията с прахосмукачката – спестете място по време на съхранение.

Изборът на приставки зависи от вашите нужди. В повечето модели има три от тях в комплекта. В по -скъпите – 4-5. Някои производители допълват своите професионални прахосмукачки с шест или повече приставки. Освен това можете да закупите необходимата приставка за много модели.

Турбо четка за почистване на косата на домашни любимци. В такава дюза е вградена въртяща се четка с твърди и редки четина, подредени по спирала. Задачата е да вземете и навиете вълна и коса, които след това могат да бъдат премахнати – най -често чрез подстригване с ножица. По -добре е ролката да се върти благодарение на електрическото задвижване в дюзата: скоростта на въртене ще бъде стабилна. Важно е ролката да може лесно да се сваля и инсталира отново без използването на отвертки.

Мини турбо четка за почистване на мека мебел. Тази приставка ще бъде особено полезна, ако домашните любимци обичат да лежат на дивана. Обърнете внимание и на прахосмукачки, оборудвани с максимум приставки за почистване на животински косми.

Професионална прахосмукачка Numatic Henry

Професионална прахосмукачка Numatic Henry е изключително атрактивна английска професионална прахосмукачка за почистване и почистване на работни повърхности. Изключителният дизайн и ергономичният корпус правят този модел компактен и приятен за окото. Двустепенният двигател осигурява мощно изсмукване на прах, докато надеждната филтърна система и специалната торбичка за прах правят почистването лесно и безопасно.

Дългият захранващ кабел позволява на прахосмукачката да се движи свободно върху достатъчно голяма площ, а удобната дръжка улеснява и бързо пренасянето й от място на място. Потребителят може да регулира мощността на прахосмукачката в зависимост от степента на замърсяване на повърхността.

извозването на строителни отпадъци

Какъв е боклукът, който се събира и извозва ежедневно

Системата за организирано събиране на отпадъци в един голям град обхваща следните видове битови отпадъци:

-Хартия и картон

-Биоразградими хранителни отпадъци

-Обемните отпадъци, оставени от контейнери с други отпадъци, като мебели

-Отпадъци, останали след сортиране, т.нар. смесен боклук

Преди всичко препоръчително е да сключите предварително договор с превозвача за по -гъвкаво и удобно обслужване за извозването на строителни отпадъци. Всички собственици на отпадъци получават известия за промени в системата за управление на отпадъците както директно, така и чрез медиите. От определения ден на преход, посочен в известието и в договора, всички сключени по -рано договори за извозване на боклук престават да бъдат в сила, но само по отношение на отстраняването на горните видове отпадъци. Системата не се прилага за извозване на опаковки и други видове отпадъци, а също така не обхваща наемането на контейнери и други свързани услуги.

Как се извършва извозването на строителни отпадъци

Строително -ремонтните дейности са дейности, които генерират отпадъци (дори в значителни количества), изоставянето на които е строго забранено. Следователно е необходимо да се знаят операциите, които характеризират живота на отпадъците, от тяхното производство до изхвърлянето им. Можете да научите повече за това как се извършва бързото събиране на боклука, като щракнете върху връзката.

По -долу предлагаме няколко прости и конкретни отговора на въпросите, които строителните компании срещат ежедневно и на които понякога не отговарят обществените събеседници, от своя страна, объркани от понякога противоречиви тълкувания на закона.

Селективно разрушаване на боклука

Селективното разрушаване се извършва като реален процес на деконструкция, разбиран като обратното на това, което е довело до изграждането на сградата.

Селективното разрушаване е първата операция, насочена към възстановяване на строителни остатъци и остатъци от разрушаване.

Най -подходящите процедури и степента на разделяне, които трябва да се постигнат, зависят от няколко фактора:

местоположение на обекта, като се вземат предвид обработката и възстановяването на материали, които се извършват в териториален контекст.

Безжични водомери за дистанционно отчитане

Безжични водомери за дистанционно отчитане

Безжични водомери за дистанционно отчитане

Водомерът регистрира потреблението на активни и реактивни компоненти на електричество и предава показанията и параметрите на електрическата мрежа в личния акаунт на потребителя в Интернет. Позволява ви бързо и евтино да внедрите автоматизирани системи за търговско измерване на електроенергия.

Данните от дистанционното отчитане на показанията на водомерите се предават по радиото до базовата станция, а от него чрез Интернет до вашия личен акаунт. Сигналите от измервателния уред имат отлична проникваща способност благодарение на протокола NB-Fi, който дава възможност за инсталиране на устройството зад бетонни стени, в метални кутии и мазета на разстояние до 8 км от базовата станция в градските райони.

Безжични водомери за дистанционно отчитане

Благодарение на ефективен радиомодул, измервателният уред може да работи десет години от една АА батерия.

Повече от 8 км, без хъб.

Измервателното устройство безпроблемно предава сигнала на станцията на разстояние от 8 км. Хъбовете вече не са необходими за събиране на показания от дом или квартал.

Чрез изхвърляне на междинното оборудване и тромавата инсталация разходите се намаляват. Такава точка ще струва няколко пъти по-малко в сравнение със системи, базирани на Mbus, Zigbee или GPRS.

Бърз. 15 минути – това е колко време ще е необходимо на водопроводчик, за да инсталира измервателните уреди.

Просто. Не са необходими хъбове и междинно оборудване, връзката се осъществява по принципа „plug and play“.

Печеливша. 6 години – толкова е интервалът на калибриране на водомерите.

Надежден. Радио протоколът има висока проникваща способност.

Удобно. Интернет ще ви позволи да видите показанията на водомерите от различни устройства.

Мащабируема. Новият водомер незабавно става част от мрежата.

Специален радиомодул LPWAN помага за отчитане на дистанция и в режим в реално време. Високата проникваща мощност на сигнала осигурява стабилна работа в мазета и труднодостъпни места, дори там, където клетъчната комуникация не може да се справи.

Сигналът на модема има висока проникваща способност – устройството ще работи стабилно от мазетата, дори там, където няма GSM.