Качества и характеристики на автомобилното масло Selenia

Какво да знаем за автомобилното масло Selenia?

Автомобилното масло Selenia е линия от оригинални моторни масла, официално използвани от групата FCA (FIAT CHRYSLER AUTOMOBILES) от 1988 г., комбинирайки технологично ноу-хау и опит, натрупан в продължение на 100 години работа в автомобилната индустрия.

Моторните масла PETRONAS Selenia са с високо качество и не само се препоръчват от FIAT, Alfa Romeo и Lancia, но са и официалните фабрични масла, наливани в двигателя на автомобила при производството.

Почти всички синтетични и полусинтетични масла са класифицирани според API SL. Поради това те гарантират надеждна работа на машини от всяка марка и мощност при различни експлоатационни и климатични условия.

Особеност на пътническите моторни масла Selenia е техният удължен интервал на смяна (основно до 20 хиляди км, в зависимост от вида и мощността на двигателя, както и от условията му на работа). Предвид ниския вискозитет на маслата и съответствието с международните стандарти ACEA C, те могат да се използват в двигатели от клас Euro V и Euro VI.

Моторно масло Selenia WR Pure Energy 5W30

Синтетичното моторно масло SELENIA WR Pure Energy 5W30 е предназначено за автомобили, оборудвани с най-модерните дизелови двигатели.

Маслото отговаря на екологичния стандарт EURO-5. Поддържа спецификацията ACEA C2 и гарантира високо ниво на защита на филтъра срещу остатъци от горенето, а това от своя страна намалява степента на замърсяване на турбината и удължава експлоатационния й живот.

Спецификации и одобрения:

SAE 5W-30, ACEA C2, FIAT 9.55535-S1 C.T.R.N F510.D07.

Препоръчва се за FIAT Ducato 290.

Моторно масло Selenia K Pure Energy 5w40

Синтетичното масло SELENIA K Pure Energy е предназначено за защита на бензиновите двигатели на повечето съвременни автомобили.

Съдържа минимално количество вредни компоненти, отговаря на параметрите на спецификацията ACEA C3 и осигурява надеждна защита на всички части на двигателя, като по този начин увеличава експлоатационния му живот.

Спецификации и одобрения:

SAE 5W-40, ACEA C3, API SM/CF, FIAT 9.55535-S2 ДОГОВОРНА ТЕХНИЧЕСКА РЕФЕРЕНЦИЯ № F603.C07, MB-одобрение 229.51, VW 502.00-505.00, 505.01, BMW LL-04.

Препоръчва се за FIAT Doblo 263, FIAT 500.