Килимите винаги добавят комфорт и уют в детската стая

Килимът в детската стая

Килимите винаги добавят комфорт и уют в детската стая.

Пълзенето и ходенето по мек, красив килим е много по-приятно и по-безопасно за детето, отколкото по твърд повърхност. Докато детето расте и се развива и то прекарва по-голямата част от времето на пода. За детската стая килимът служи и като защита (през зимата от студ, през лятото от жега). Поддържа тишина, като същевременно предпазва съня на детето.

Възраст на детето и килим в детската стая

Когато избирате килим за детска стая, трябва да вземете предвид възрастта на детето. Дете расте – сменят се и килимите.

За детска стая на дете под 2-3 години килимът трябва да бъде ярко оцветен с шарка: това помага на детето да научи за света около него.

За деца на възраст 3-9 години килимът се превръща в „поле за игра“.

В стаята на студент или ученичка тя се превръща в елемент от интериорен декор, в хармония с общия стил на стаята. В този случай е подходящ килим с геометрични форми или линии или плътен килим в неутрален цвят. Възможно е да се използват продукти с по-дълга купчина в модерен абстрактен дизайн.

Размери на килимите за детска стая

Според размера си килимите се делят на:

  1. малки – до 2,5 квадратни метра,
  2. средни – от 2,5 до 6 кв.м,
  3. големи – от 6 квадратни метра и повече.
Съвети на дизайнерите за килимите за детските стаи

Малките килимчета за детските стаи обикновено се използват на определени места в детската стая – пред креватчето, за сгъване на играчки, преобличане на бебето; върху тях се поставя гърне.

Килимите за детска стая със среден размер вече се превръща в независим елемент от декора на детската стая, привличайки вниманието към конкретна зона на стаята. Такива килими създават повишен комфорт на детската стая.

Четете и следващата ни статия за килимите в детските стаи и ще научите и получите богата информация, която ще Ви е от полза при избора на килима за Вашата детска стая.