Коя секционна врата да изберете

Коя секционна врата да изберете – полезна информация …

Бихме искали в няколко статии  да разгледаме някои от отличителните характеристики на един производител от друг.

Ние сме фирма „Логел“ ООД, можете да ни намерите в гр. София, ул. „Българска легия“ 41А
Телефон: (02) 489 4919. ЛОГЕЛ ООД е водеща в страната ни фирма за производство на изолирани секционни врати, метални и противопожарни врати, лентови завеси и товарозахватни приспособления.

Първо, припомняме, че тези производители на гаражни врати са най-големите в Източна Европа, ако не и напълно уникални. Това означава, че те имат пълен производствен цикъл и големи производствени площадки, въпреки че някои от компонентите са произведени в Китай.

Механизъм за секционна врата

Разположението на секционните гаражни врати на всички производители е едно и също, но всяка от тях има леки разлики в елементите, от които е направена портата, и повече в тази подробност.

Да започнем с един белоруски производител – секционни врати Alutech, представени от две серии врати, описание на някои от характеристиките на които са представени на вашето внимание:

Условия за ползване

За най-дългата възможна работа на гаражната врата е достатъчно да следвате няколко прости правила, които обясняват как да използвате и грижите за гаражната врата:

С ръчно отваряне не правете резки движения и ритници. Не използвайте твърде много сила – портата трябва да се отвори лесно.

При отваряне на дистанционното управление процесът – не трябва да има закачвания, внезапни скокове или вибрации.

Трябва да се извърши спешна проверка в случай на вибрации и шум при отваряне на гаражната вратата.

Не се намесвайте в работата на гаражните врати, оборудвани с автоматизация, докато захранването не бъде напълно изключено.

Независимо от дизайна на гаражните врати, те се нуждаят от редовни технически прегледи.

Не стойте и не ходете под гаражната врата, когато тя е отворена или затворена, докато не спре напълно.

Липсващо оборудване и умения, не се опитвайте да го поправите сами, минимумът, който ви очаква в този случай, е провалът на амортизационната група.

Спазването на тези препоръки значително ще увеличи експлоатационния период на гаражната врата.