Как работят крановите везни

Крановите везни – полезна информация от нас …

Как работят крановите везни. Предназначение

Везните се използват в ежедневието ни за поддържане и управление на стоките и материалите, които са ни необходими. За да поддържаме домакинствата и общностите си. Кранните везни често се използват на кораби, самолети и влакове, за да се гарантира, че товарът се премества и се грижи правилно. Както и в леярни и складове. Крановите везни се използват за измерване както на товара, така и на налягането върху крана. Използвайки цифрови показания и принтери, работниците могат да наблюдават товара по време на товарене или разтоварване. Така че да не застрашават товара или транспортирането му.

Как работи

Крановите везни работят с батерии и препоръчваме да заредите везната напълно преди употреба и да държите под ръка поне 1 резервна батерия. Крановите везни обикновено се доставят опаковани в кутия с всички необходими части. След като прикрепите куката към цифровото отчитане, ще трябва да извадите куката от измерването и след това ще можете да тествате и да се уверите, че товарите се претеглят правилно. След това можете да промените стъпките на измерване (лири до килограми например) и да започнете да измервате.

Имайте предвид, че е от решаващо значение да знаете точните размери на куката на горния кран, преди да я прикрепите към скалата на крана. По този начин ще сте сигурни, че няма да се свърже. Важно е да имате малко зазор между горната верига на скалата на крана и куката на горния кран, за да осигурите правилно претегляне.

Чрез закрепване на товара към куката, цифровото отчитане ще може да ви каже колко сила се полага върху крана, колко тежи товара. И след това ще можете да транспортирате товара правилно без проблеми. Не забравяйте да поддържате вашите кранови везни калибрирани и поддържани, за да получите точни показания и данни. Крановите везни могат да бъдат цифрово свързани към принтер, така че с течение на времето ще можете да събирате и анализирате данни.

Силно препоръчваме да имате професионална инсталация на кранови везни с по-голям капацитет.

Ежедневна употреба

Тези везни често се използват в производството и транспорта на товари. Познаването на теглото на товара е от решаващо значение при транспортиране на големи количества с влак, самолет или кораб. Тъй като теглото може да промени разпределението на товара. Това, ако не се следи правилно, може да застраши екипажа и останалата част от транспортирания товар. Използването на кранови везни също ще помогне на работниците да разберат дали трябва да подготвят други кранове. Кранове, които да издържат теглото на товара. Докато много транспортни и производствени кранове са изградени, за да издържат на огромно количество сила, те все пак могат да се счупят под налягане, ако не бъдат подсилени правилно или ремонтирани, за да издържат на силата на товара.

Въпреки че много хора извън индустрията не смятат, че производството и транспортирането на стоки е точна наука, в много начини ТРЯБВА да бъде, за да се осигури безопасността на работещите на полето и безопасността на стоките, които се изискват за нашето ежедневие.