Образци на килими в спалнята

Образци на килими в спалнята

С образци на килими в спалнята се предлага да се запознаете с препоръките за поставяне на продукти със собствените си ръце, техните видове, методи за избор на продукти.

Образци на килими в спалнята – размерът, формата и цвета на килима зависи от размера на помещението, стила и конфигурацията.

Има няколко основни схеми, които се използват при поставяне на килими близо до места за спане:

  • Класическа схема. Килимите са разположени по протежение на леглото. Тази традиционна позиция на килима в спалнята е страхотна, ако интериорът е класически.
  • Съвет: Моля, имайте предвид, че килимът трябва да е по-широк от леглото, излизайте от него от двете страни. Желателно е той да излезе и извън таблото.
  • Пътека за спалня точно, където ще стъпим с босите си крака. Ако има много свободно място пред леглото, по-добре е да изберете такава схема. В този случай площта на пода няма да изглежда празна, а просторната спалня ще стане много по-удобна.
  • Модерна схема. Пътеката е разгъната и положена през леглото.
  • Разположението на пътеката за спалня непосредствено до леглото

Поставяне в близост до леглото на три пътеки за спалня. Тук към пътеката за крака са добавени още две пътеки, разположени от двете страни на зоната за спане.

В този случай зоната за спане първоначално е „рамкова“ с килими, което визуално придава на стаята ред и симетрия.

Тази схема може да се използва по два начина:

  • вземат се три еднакви пътеки с малък формат;
  • две малки еднакви пътечки за спалня са положени от двете страни на леглото, а отпред е по-голяма пътека и по правило изработен в различен цвят.

Чифт нощни килими за спалнята. Според този план подреждането на килимите е същото като в предишния, но няма килим в областта на подножието на леглото.

Асиметрия.

За да придадете на стаята неформален вид и да добавите несериозен щрих към интериора, можете да предпочетете разположението на пътеката за спалня асиметрично.

За да направите това, пътеката за спалня се измества от централната ос на леглото или се разгъва, така че единият ъгъл да се намира под леглото.