Подходящи ли са детските килими за деца от 0 до 6 месеца

Подходящ ли е един детски килим от 0 до 6 месеца

Някои родители смятат, че е напълно ненужноо да се слагат на пода детски килим, като се твърди, че е много по-лесно да почистите пода в стаята по този начин и ще се натрупа по-малко прах. И да, отчасти те са прави. Това е особено вярно, когато става въпрос за бебе, което прекарва по-голямата част от времето си в креватчето.

Но когато бебето Ви започне да пълзи и е необходимо повече свободно пространство, детският килим на пода ще се превърне в необходимост. Също така трябва да се подготвите за факта, че докато детето расте и се развива, детският килим ще трябва да се сменя няколко пъти, което ще се случи, както поради неговото замърсяване и амортизиране, така и поради промяна на предназначението му.

От 0 до 6 месеца можете да минете без детски килим или да вземете такъв, който Ви харесва, важното е да е хипоалергенен и да не привлича прах.

Преди да изберете подходящ детски килим, не забравяйте, че детският килим трябва да е от топло и звукоизолиращ материал.

Когато бебето започне да пълзи и това се случва след около 6 месеца, а след това по-близо до годината прави първите опити да ходи, детски килим на пода в стаята му ще стане задължителен. За малкото дете ще бъде по-удобно, по-топло и по-безопасно – краката и дръжките на мебелите не се плъзгат върху такова покритие, което не може да се каже за ламинат или линолеум, а купчината на детския килим определено ще омекотява ударите от падане.

В периода до 4-5 години децата прекарват много време на пода, предимно по време на игри.

През следващите години детето започва да се подготвя за училище. В стаята му се появява бюро. Но дори и по това време, все още е необходим удобен детски килим. С напредване на възрастта, по-бебешкият килим може да бъде заменен с малък красив детски килим, който ще бъде по-удобен и практичен по отношение на почистването на пода.

Други статии: тук