Програмиране за деца

Програмиране за деца кога да започнем и на коя фирма да се доверим …

8 образователни ресурси ще разкажем тук по темата за програмиране за деца

Днес много родители биха искали детето им да присъства на някакъв полезен, подходящ и развиващ се кръг. Не случайно различни центрове за разработка, където има програмиране за деца, класове, посветени на ИТ, технологии, роботика, дизайн, разработка на игри са много популярни и с голямо търсене. И не става въпрос само за перспективите в тази област и възможността за заетост в бъдеще. В свят, в който почти всички аспекти на нашия живот са свързани с технологиите, ние наистина искаме нашите деца да бъдат създатели и разработчици, а не просто пасивни потребители.

Не се притеснявайте, ако няма начин да запишете детето си в кръг във вашата общност. Програмирането за деца е достъпно онлайн. За това ще говорим по-подробно по-късно.

Ние сме https://skillception.com/. Мисията на Skillception е да създадем платформа, където ще срещнем хората, които предоставят знания и умения с тези, които имат нужда от тях.

Какво се нарича програмирането за деца? Има ли такова нещо?

Ние ще Ви разкажем сега.

Обучението на децата да програмират е всъщност много забавен процес, който няма абсолютно нищо общо с остарялата учебна програма по компютърни науки в училище. По правило обучението на децата се провежда по забавен и игрив за тях начин.

Разнообразие от игри и вълнуващи интересни задачи не само развиват логическото мислене и когнитивните функции на мозъка на децата. Докато играе, детето може да научи специфични понятия, свързани с програмирането и кодирането, като синтаксис, методи, цикли, алгоритми и т.н.

Програмирането за деца може да се научи онлайн без проблеми, което е огромно предимство, предвид ситуацията, причинена от Covid 19, или липсата на тематични кръгове в определени населени места.

В това ръководство сме събрали най-добрите онлайн ресурси за кодиране за деца. Пренаредените тук учебни материали могат да се използват от учители и родители, както и от деца за самостоятелно обучение.