Търсене на работа кога да направим почивка

Търсене на работа кога да направим почивка, полезна и интересна информация от квалифицираните експерти за намиране на работа в България – informjobs.com

Търсене на работа

Имате чувството, че едва държите очите си отворени, за да прочетете профил на друга компания? Готови ли сте да отхапете главата на съпруга си, защото просто попита как е минал денят ви? Когато червените знамена сигнализират за изтощение, разочарование или прегаряне, направете си услуга и си направете почивка!

Търсенето на нова позиция е подобно на заемането на работа, тъй като процесът отнема много време, енергия и фокус. И точно както се нуждаете от почивки от работа, за да се презаредите, понякога да се отдръпнете от търсенето на работа може да се окаже мъдро решение.

Защо трябва да си вземете почивка по време на търсенето на работа

— Вашата производителност страда

Постигането на целите изглежда ли по-трудно, отколкото когато започна търсенето на работа? Когато концентрацията и производителността отслабнат, може да е добре да си вземете почивка за търсене на работа. Обсебването на празната пощенска кутия и денонощната работа, за да „усъвършенствате интервюто“ ви изкривява гледната точка, особено когато не получите отговора, на който сте се надявали.

Несъмнено търсенето на работа е стресиращо! В крайна сметка кариерата ви засяга всичко – от графика ви до способността ви да плащате сметки. Естествено е да сте фокусирани, но трябва да осигурите здравословен фокус.

Когато фокусът ви изпадне в отчаяние, планът ви може да започне да се разпада. Без организирана и ясна стратегия нещата стават забързани бързо. Изведнъж забравяте да приспособите автобиографията си и адресирате последващи имейли до грешната компания. Това само ще ви отдалечи от мечтаната роля. Да не говорим, най-вероятно оставяте връзките си да страдат.

— Използвате лоша преценка

Мислите ли да кандидатствате за позиция във ветеринарен кабинет, въпреки че сте алергични към животни? Считайте това за голям червен флаг, когато желанието ви да приключите с търсенето на работа ви отведе в нежелана територия. Загубата на фокус върху вашите кариерни цели може да има дългосрочни последици и може да ви върне бързо към търсене на работа.

Направете пауза за размисъл. Рядко, ако изобщо някога, някой описва търсенето на работа като „забавно“. Но това не трябва да разяжда добрата ви преценка. Въпреки че е здравословно да се обмислят нови възможности, е нездравословно да не анализирате дали те ще бъдат много подходящи.

Когато отчаяно искате да си намерите работа – която и да е работа – и започнете да изпращате автобиографии на всяка позиция в списъка, ще получите още по-малко отговори. Ще се представите по съвсем различен начин. И наемателите ще бъдат по-малко ентусиазирани. Те търсят кандидати, които са развълнувани да се присъединят към екипа и ще бъдат отлично подходящи за фирмената култура. Може да е време да си вземете почивка и да пренастроите целите си в кариерата.

Как да си правите почивки, без да губите инерция. Да вземеш почивка не означава да се откажеш и не трябва да е сложно.

— Планирайте пробивите във вашия ден

Правилният обяд не е задължителен, така че го слагайте в списъка си със задачи всеки ден. (Не, чанта Doritos, изядена пред компютъра, не се брои.) По същия начин, насрочете в почивката да извървите един или два блока за чист въздух и движение, независимо дали това означава да разхождате кучето или да пускате в градината. И мозъкът, и гърбът ви ще ви благодарят.

Почивките осигуряват гориво, за да продължите, така че им дайте действително място в графика си, за да сте сигурни, че няма да бъдат пренебрегнати. И не забравяйте силата на простото излизане от къщата. Дори и да изпратите автобиография, изнасянето на лаптопа си навън или в кафене може да ви даде нова перспектива.

— Почивни дни за уважение

Търсенето на работа често се сравнява със заетостта на пълен работен ден поради необходимото време и енергия. Не забравяйте обаче, че работниците не работят седем дни в седмицата, както и вие. Създаването на солиден план за търсене на работа с редовни почивни дни ще ви помогне да имате време за презареждане.

— Използвайте почивките като стимули

Средното търсене на работа може да продължи от три до шест месеца. Въпреки че средствата може да са ограничени, ако в момента сте безработен, все още имате нужда от дни за почивка. Плажното пътуване до Канкун може да е недостижимо в момента, но вероятно бихте могли да се люлеете един ден в парка. Знаейки, че имате планиран къмпинг или забавен ден, може да ви помогне да преминете през някои от ежедневните задачи в списъка си.

— Увеличете търсенето на работа с други дейности

Вместо да си направите цяла почивка, защо не направите пауза в подаването на автобиография, за да заредите търсенето на работа с други дейности? Ще получите така необходимата умствена почивка от изследванията на компанията, докато все още изпълнявате основни задачи. Помислете за почивка следобед, за да актуализирате профила си в LinkedIn, да присъствате на мрежово събитие, да се срещнете с кариерен треньор или да създадете онлайн портфолио.

Отделете време за „аз“ време

Когато сте готови да преминете напред към нова позиция, е трудно да бъдете търпеливи и да работите през процеса. Правенето на навременни почивки по време на търсенето на работа помага да се гарантира, че имате енергия да представите най-добрата възможна версия на себе си за разглеждане, когато се отвори мечтаната ви работа.

Търсене на работа кога да направим почивка полезна информация от професионалисти:

Търсите още съвети за работа? Открийте всички начини, по които InformJobs.com може да ви помогне да имате по-организирано търсене на работа.

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО