Фитнес уред бягаща пътека

И така, за какво е този вид кардио тренажор – бягаща пътека?

Фитнес уред бягаща пътека

– За поддържане на физическа активност. Слаби и ниско интензивни кардио тренировки 1-2 пъти седмично. Предимно без бърза разходка. Тази опция е подходяща за хора с наднормено тегло, както и за рехабилитация след наранявания.

– За отслабване. Упражнение със средна интензивност 2-3 пъти седмично. Занимавате се с бързо ходене или лек джогинг, постепенно губите килограми и влизате във форма.

– За интензивни тренировки. Редовни дейности с висока интензивност – бързо бягане, бързо ходене, интервална тренировка. Това е задача за хора с добра физическа подготовка, спортисти или тези, които искат да приведат тялото си в ред възможно най-бързо.

 

Фитнес уред бягаща пътека. След като сме решили целите, ние избираме размера и функционалността на бягащата пътека.

1.Избор на размера на вашата бягаща пътека

Нека да разгледаме класификацията на бягащите пътеки по размер.

а/Ултракомпактна бягаща пътека и тънка. Основният плюс е възможността за сгъване, симулаторите могат дори да се поберат под леглото. Но те не са подходящи за дейности с висока интензивност. В най-добрия случай топ моделите са полезни за бягане със средна интензивност. Повечето ултракомпактни пътеки за бягане са предназначени за леки тренировки.

б/Сгъваеми бягащи пътеки. Колкото по-голям е размерът, толкова по-удобно е да практикувате. Първо се измерва мястото на инсталиране на симулатора, след което се избира модел: малък, среден или голям.

в/Професионални и несгъваеми. Този тип бягащи пътеки се използват от професионалисти. Пътеките са големи, така че рядко са подходящи за къщата.

Ето няколко примера за добри леки и компактни бягащи пътеки, които заслужават внимание (Carbon T608 Slim ✚ Oxygen M-Concept Sport ✚ Svensson Body Labs Spacetech Amberlight).

 

Как да изберем подходящата бягаща пътека за Вашия дом: спецификации и качество

Максималното натоварване и мощността на двигателя са най-важните критерии за избор на бягаща пътека.

Максимално допустимо тегло – Зависи от здравината на рамката.

Тук е важно да се вземе предвид профилът на метала и дебелината на основата на бягащата пътека – дървена дъска, върху която се плъзга платното. Но силата е трудно да се определи, тъй като производителите не предоставят информация. В такива тънкости майсторите на сервизни центрове могат да Ви насочат.